November – Michael Syberg, f. 1962


Jeg har altid været kunstner, men det var først i 2008 det blev mig klart.

Da jeg var ung startede jeg som maskinarbejder fordi hænderne var bedre end hovedet. Så skete der noget i hovedet og jeg blev børnehavepædagog. Herefter blev jeg specialpædagog fordi det anderledes optog mig. Det steg mig til hovedet og jeg var leder i mange år. Mit hoved blev træt og trangen til frihed meldte sig og jeg startede et tømrerfirma, som ellers gik godt indtil andre hoveder skabte en krise. I 2008 indså jeg at min viden om ånd og hånd, nødvendigvis måtte bringe mig tilbage og frem til det jeg altid har været.

Her er jeg så, med hoved og det hele: Kunstner Michael H Syberg

Mine faste følgesvende og venner er: Farverne og fantasien. Bestræbelserne er at lave billeder der er rare og stimulerende, som en god lænestol. Men også billeder der kan give dig en overraskelse, selvom du tror du har set det hele og kender det godt. Det kan være en særlig stemning en dag, eller et strejf af lys der afslører noget uset. Billeder der tåler dagens lys og nattens med. Malet og afsluttet i flest mulige former for lys og stemninger så de lever, også selvom du sover.

Michael Syberg.