Udstiller Februar 2018

Februars kunstner er Maryna Putrya.

Hun skriver om sig selv :

Mit credo:
”Lykke er at skabe skønhed for andre.
Men du er nødt til at se på verden barnligt, enkelt og oprigtigt”

Navn: Maryna Putrya
Født: 11.10.1984 i Ukraine i byen Poltava.
Uddannelser:
2008, Magister/Master i faget: Pædagogik og metodik
i den almindelige skoleuddannelse. Billedkunst.
Ved Det Pædagogiske Statsuniversitet V.G.Korolenko, Poltava i Ukraine
Kunstmaler: Specialist i kunsthåndværk/brugskunst

Jeg besluttede at blive lærer og kunstne
Fra barndommen drømte jeg om at blive folkeskolelærer. Jeg er glad for at have valgt et erhverv, der giver mig glæde og tilfredshed ved at kommunikere med børn. Jeg blev lærer, fordi jeg elsker at være sammen med børn, og det kan de mærke. De giver mig glæde, entusiasme og kreativ inspiration til mit arbejde med kunst.
Jeg elsker at tegne, og det har været min passion siden barndommen. Derfor holdt jeg fast i min drøm om at blive lærer og i min passion for at male. Efter endt læreruddannelse blev jeg optaget på Poltava Pædagogiske Statsuniversitet for at videreuddanne mig.
Under Master studierne arbejdede jeg i en børnehave som leder af Børnenes Kunst Studio. Jeg søgte at få børnene til at se skønheden iverden og at lege med farver på papir. Børnenes Kunst Studio, blev kaldt: «Lad os farve verden». Vi deltog i mange forskellige udstillinger for børn, hvor vi viste mange forskellige teknikker.
Jeg var en aktiv deltager i at forberedestudiets sommeraktiviteter «Sommer 2010, 2011» og i at forberede børnenes lejr: «Solrig 2006-2012».

Mit kunstneriske talent
I fritiden er jeg engageret i kreativt arbejde. Jeg maler, laver dekorationer til huset og fødselsdagskort. For mig er tegning en slags terapi, hvor jeg kan vise, hvad jeg vil fortælle, men udtrykt på et papir eller lærred.
Min inspiration kommer ikke hver dag. Den kan komme pludseligt, f.eks. efter en spændende rejse, eller når jeg kommunikerer med børn og interessante mennesker, eller når jeg har nogle følelser, jeg er nødt til at få udtrykt.
Enhver person har potentiale til at udvikle succes. Mit talent og mine evner takker jeg Gud for. Han giver mig mulighed for at udvikle mit talent og skabe nyt. Den gave forsøger jeg at bruge for ikke at miste den.

Hvordan jeg skaber min kunst
Jeg bruger forskellige tekniker. Jeg laver applikation og collage af mange stykker stof og farvet papir eller karton. Stofferne er: silke, almindelige tekstiler, chiffon og meget andet. Jeg kan lide at bruge mange forskellige farver. Mine billeder er ikke realistiske. Motiverne er som hentet fra ukendte eventyr.
Jeg bruger kontrasten i sammensætningen af de forskellige farver, for farver har hver deres egen skønhed. Det er lidt som at skabe farveterapi eller kunstterapi.
Jeg synes vores liv er fyldt med farver hver dag. Hver farve har en personlig og betydningsfuld indflydelse på os. Farver kan forbindes med lugt og smag, og ofte vækker de minder fra barndommen.
Forskerne siger, at farver påvirker vores humør, sundhed, tankegang og adfærd. Det forklarer farvernes effekt på vores tanker, adfærd og dagligdag.