Marts og april nyhedsbrev fra Kjellerup Kunstforening

Kjellerup Kunstforening – nyhedsbrev marts og april 

 

Ny udstilling i Kjellerup Kunstforening
Kjellerup Kunstforening inviterer til en ny udstilling i Kjellerup Kulturhus Mosaikken og kunstneren er kunstmaler Erik Dahl Nygaard. Kom og oplev en storslået udstilling med et fyrværkeri af farver. Kom og stem på dine 3 favoritter og dermed deltag i lodtrækningen om en fin donations vingave fra Carla C. Vinspecialisten Kjellerup og et lille værk fra kunstneren selv.

Kjellerup Kunstforening samler kun på godt kunst og glade medlemmer 🙂
 

 

Skrevet om kunstner Erik Dahl Nygaard
Født 4. juni 1957 i Nykøbing Mors
Atelier Smedegården
Rettrup Kærvej 4 7860 Spøttrup

Atelier:
Rettrup Kærvej 4 7860 Spøttrup
Mosegårdsvej 42 9990 Skagen

Stor udstillingsaktivitet:
Udstillet over alt i DK, samt udsmykket virksomheder og institutioner. Solgt til stat, amt og kommuner. Medlem af Danske Billedkunstneres Fagforening

Man kan ikke undgå, at lægge mærke til malerierne udført af Erik Dahl Nygaard. Ingen tvivl om det – de farverige sprudlende billeder fanger straks blikket.

I de fleste billeder aner man menneskelige konturer, og hvert billede udsender et signal, der synes at koncentrere sig om relationer og mennesker imellem, hvor store ord som, had, kærlighed, kulde, fjendskab, venskab, humor og i særdeleshed erotik kunne bruges som ordforråd til en beskrivelse af billederne.

Det synes som om billederne nettop er fanget i øjeblikket, i et spændingsfelt mennesker i mellem. I billederne fornemmes der både ro og harmoni, samtidig med at der ofte er fuld knald på farver og pensel, så der ved betragtning af billedet eksploderer en begivenhed, en følelse eller en udløsning af stemninger og sanser, lige i hovedet på en. Man bliver betaget af billedernes livsbekræftende udtryk, og det samlede udtryk kunne afstedføre tanker som: Tro på næstekærlighed, menneskeheden samt stor lyst til, og glæde ved kunsten. Bag de synlige konturer anes en dunkel og mystisk side, hvor dæmonerne raser. En stor sårbarhed ligger slet skjult i motiverne, hvor de voldsomme strøg ofte afleder opmærksomheden fra de forsigtige bløde nænsomme partier.

Beskriver man Eriks malerier, beskriver man også manden selv, og en betragtning af disse billeder bliver hurtigt en betragtning af én selv i dialog med billedet. I forvisning om ærlighed og kærlighed står i højsædet, er man i gode hænder på rejsen i fantasiens verden.

 
Du ønskes en god kunstmåned! 🎨